Mokre, intensywnie czekoladowe, w nieco zdrowszej wersji niż oryginał ;) - BROWNIE! Umilmy sobie ten trudny czas.
2 tabliczki gorzkiej czekolady min. 70%
200g masła
100-150g ksylitolu, erytrolu - w zależności od czekolady (im bardziej gorzka tym więcej cukru)
3 jajka
130g mąki orkiszowej typ 700
25 ml whisky
1. Jajka ubijamy z cukrem.
2. Piekarnik nagrzewamy do 160 st C. Blchę o wymiarach 24/24 wykładamy papierem do pieczenia.
3. Masło i czekoladę roztapiamy w rondelku. Wlewamy do masy jajecznej. Miksujemy.
4. Mąkę przesiewamy do powstałej masy. Wlewamy kieliszek whisky. Miksujemy i przelewamy do przygotowanej formy.
5. Pieczemy ok 20 minut.
Czy można zrezygnować z whisky?
OdpowiedzUsuńoczywiście ;)
UsuńZawsze lubiłem brownie! Może spróbuję kiedyś sam zrobić.
OdpowiedzUsuńWyglada apetycznie!
OdpowiedzUsuńNa pewno przepyszne
OdpowiedzUsuńNa diecie można przekąsić żeby nie przytyć przy tym specjalnie?
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis. Wygląda apetycznie i aż chciałoby się zjeść do filmu.
OdpowiedzUsuńartykuł na 6!
OdpowiedzUsuńświetny blog i ciekawe treści.
OdpowiedzUsuńŚwietny tekst! Od roku nie czytałam tak wartościowego artykułu.
OdpowiedzUsuńświetny ten blog i ciekawe treści
OdpowiedzUsuńCiekawy blog, czekam na więcej !
OdpowiedzUsuńfajnie tu ! Podoba mi się Twój styl pisania.
OdpowiedzUsuńwartościowy wpis na tym blogu!
OdpowiedzUsuńBardzo podoba mi się ten wpis.
OdpowiedzUsuńInspirujący blog do gotowania, mi choć czasem coś nie wyjdzie to i tak próbuję.
OdpowiedzUsuńFajny ten blog, zawsze wpadną jakieś ciekawe nowości.
OdpowiedzUsuńciekawe pomysły, wykorzystam je u siebie w domu na pewno, nie ma opcji żebym to ominęła..
OdpowiedzUsuńCiasto czekoladowe jest łatwe do zrobienia, a smakuje obłędnie.
OdpowiedzUsuńUwielbiam brownie! Dziękuję za ten przepis!
OdpowiedzUsuńWpis zawiera bardzo ciekawe informacje
OdpowiedzUsuńBardzo fajny tekst. Super to czytać
OdpowiedzUsuńBrownie to moje ulubione ciasto. Ostatnio próbuję różnych przepisów, więc skorzystam i z tego!
OdpowiedzUsuńrzeczowo i solidnie napisane
OdpowiedzUsuńsłodki murzynek
OdpowiedzUsuńJa bym nie mógł zrezygnować z whisky :D
OdpowiedzUsuńWłaśnie na taki przepis czekałem! Na pewno niedługo go spróbuję.
OdpowiedzUsuńsmacznie, aż ślinka leci
OdpowiedzUsuńMoja mama takie pichci
OdpowiedzUsuńFajne i szybkie ciacho do kawy
OdpowiedzUsuńBrownie prezentuje się wprost obłędnie! Intensywny smak czekolady czuć przez ekran, a to najlepsza motywacja, by spróbować swoich sił w przygotowaniu tego słodkiego cuda. Dzięki za inspirację! 🍫
OdpowiedzUsuńwłoskie szale damskie, polecam to,
OdpowiedzUsuńdelikatne szale wieczorowe
To rewelacyjna propozycja która świetnie pasuje do aromatycznej kawy.
OdpowiedzUsuńUwielbiam
OdpowiedzUsuńPycha
OdpowiedzUsuń