Dla wszystkich tych, którzy owsianki unikają jak ognia, przedstawiam wersję na słodko :) Jest idealna także dla najmłodszych i spokojnie może zastąpić płatki śniadaniowe dostępne w sklepach.
Składniki zależą od nas samych :)
Na patelnię możecie wrzucić:
płatki owsiane - 1 i 1/2 szklanki
płatki migdałowe - 1/2 szklanki
płatki orkiszowe - 1/2 szklanki
pestki dyni - 2 łyżki
ulubione orzechy - 1/2 szklanki
Można dodać jeszcze otręby czy suszone owoce
miód
1. Składniki prażymy na suchej patelni około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
2. Następnie dodajemy miód - 4-5 łyżek. Pod wpływem ciepła miód zaczyna się rozpuszczać.
3.Całość dokładnie mieszamy i zdejmujemy na przygotowaną wcześniej deskę. Czekamy aż ostygnie i przesypujemy do słoiczka. Domowe crunchy gotowe! Idealnie smakują z jogurtem naturalnym, świeżym bananem pokrojonym w talarki czy borówkami :) Miłego dnia!
Składniki zależą od nas samych :)
Na patelnię możecie wrzucić:
płatki owsiane - 1 i 1/2 szklanki
płatki migdałowe - 1/2 szklanki
płatki orkiszowe - 1/2 szklanki
pestki dyni - 2 łyżki
ulubione orzechy - 1/2 szklanki
Można dodać jeszcze otręby czy suszone owoce
miód
1. Składniki prażymy na suchej patelni około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
2. Następnie dodajemy miód - 4-5 łyżek. Pod wpływem ciepła miód zaczyna się rozpuszczać.
3.Całość dokładnie mieszamy i zdejmujemy na przygotowaną wcześniej deskę. Czekamy aż ostygnie i przesypujemy do słoiczka. Domowe crunchy gotowe! Idealnie smakują z jogurtem naturalnym, świeżym bananem pokrojonym w talarki czy borówkami :) Miłego dnia!
muszę spróbować, na pewno będzie pyszne:)
OdpowiedzUsuńczy wiesz już może kiedy tak mniej więcej pojawi się zakładka o diecie online? za tydzień, miesiąc?
z góry dziękuje za odp:)
Pod koniec tego tygodnia :) Pozdrawiam :)
UsuńMarta, jak zwykle smakowicie , kolorowo i najważniejsze do wykonania dla ludzi z minimum talentu kulinarnego
OdpowiedzUsuńCześć:)
OdpowiedzUsuńChciałbym Cię serdecznie zaprosić do rejestracji na forum skierowanym szczególnie do
blogerów, w którym znajdziesz też dział "kuchnia":
www.twojasylwetka.cba.pl
Uwielbiam Twoje przepisy :)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
UsuńBardzo pięknie podane, będę musiała chyba odstawić owsiankę gotowaną i przerzucić się na prażoną :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńRób ją zamiennie, ta ma więcej cukru - fruktozy z miodu :)
UsuńJak zobaczyłam borówki, nie mogłam się oprzeć i stąd pomysł na podanie :)
Pozdrawiam!
dobre dobre 7
OdpowiedzUsuńBardzo częstym składnikiem zdrowych posiłków jest właśnie miód. Sama cieszę się jego korzystnym wpływem.
OdpowiedzUsuńUwielbiam owsiankę z dodatkiem miodu.
OdpowiedzUsuńCiekawa kompozycja. Ta owsianka na pewno jest smaczna
OdpowiedzUsuńCiekawa propozycja
OdpowiedzUsuń