Mój dzisiejszy szybki podwieczorek to kanapka z jajkiem i awokado:
Do jej przygotowania potrzebujemy:
2 kromek chleba razowego na zakwasie - ja mam orkiszowy
2 łyżek jogurtu greckiego
łyżeczki musztardy
łyżeczki miodu
1/2 awokado
ćwiartka cytryny
1 jajka ugotowanego na twardo
gałązki cienkiego szczypiorku
1. Jogurt mieszamy z musztardą i miodem.
2. Awokado kroimy w cienkie plastry i skrapiamy sokiem z cytryny.
3. Wierzch chleba smarujemy jogurtem. Układamy awokado i plastry jajka. Dekorujemy szczypiorkiem.
Smacznego!
Pycha! nawet nie wiedziałam że można tak awokado przygotować! dziękuję za wspaniałą inspirację!
OdpowiedzUsuńInteresujące odsłony awokado, każda wygląda niezwykle zachęcająco i smakowicie :)
OdpowiedzUsuńBrzmi dość smakowicie :D
OdpowiedzUsuńOgólnie nie przepadam za awokado ale tutaj spróbowałam i muszę stwierdzić że bardzo pasuje :) I kanapeczka ma dużo witamin :)
OdpowiedzUsuńdo awokado i jajka świetnie pasuje rzodkiewka! fajnie chrupie ;)
OdpowiedzUsuńJaki świetny pomysł, a czy smaczna?
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie, myślę że takie sniadanie byłoby idealne.
OdpowiedzUsuńBo o masę trzeba dbać :)
OdpowiedzUsuńByło dziś na śniadanie :D Rewelacja :D
OdpowiedzUsuńFakt, wygląda przepysznie ;)
OdpowiedzUsuńAle mnie smak naszedł :D
OdpowiedzUsuńDokładnie, ja mam autentycznie to samo :D
UsuńO kurczę, wygląda bardzo zachęcająco! :D
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie, myślę że takie sniadanie byłoby idealne.
OdpowiedzUsuńNo o masę trzeba dbać :)
OdpowiedzUsuńAwokado świetne w każdej postaci ;)
OdpowiedzUsuńjak to pierwszy raz spróbowałam.. niebo w gębie !
OdpowiedzUsuńwarto czytać takie blogi świat od razu staję sie piekniejszy !
OdpowiedzUsuńJest to rewelacyjna propozycja na smaczne śniadanie.
OdpowiedzUsuńŚwietna propozycja na śniadanie.
OdpowiedzUsuńChętnie spróbuję to połączenie jajka i awokado na kanapce.
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda ta kanapka.
OdpowiedzUsuńApetycznie prezentuje się ta kanapka.
OdpowiedzUsuńAwokado jest świetne w każdej postaci - czy to jako dodatek do sałatek, past guacamole, czy nawet w formie kremowego dodatku do kanapek. Jego konsystencja i bogactwo smaku sprawiają, że jest niezastąpionym składnikiem wielu potraw.
OdpowiedzUsuń