poniedziałek, 8 kwietnia 2013

Sos jogurtowo-koperkowy

Dzisiaj sos jogurtowo-koperkowy czyli zapowiedź jutrzejszego kurczaka curry :) Banalnie prosty, smaczny i dietetyczny idealnie pasuje jako dodatek do mięs z warzywami, pulpetów, a nawet kanapek.


Składniki do przygotowania sosu:

opakowanie (250g) jogurtu naturalnego do 2% tłuszczu
pęczek koperku
sól/pieprz
kilka kropel soku z cytryny

Koperek myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy papierową ściereczką i drobno siekamy. Do miseczki wlewamy jogurt, wsypujemy koperek, doprawiamy do smaku. Jeśli uznamy, że sos jest za rzadki, możemy dodać 2 łyżki jogurtu greckiego LIGHT.
 
fot. Kamil Ćwiklewski/www.photomaric.pl

A już jutro pyszny kurczak curry :)

3 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...