wtorek, 26 kwietnia 2016

Pomysł na kanapkę: kanapka z jajkiem i awokado

Mój dzisiejszy szybki podwieczorek to kanapka z jajkiem i awokado:

Do jej przygotowania potrzebujemy:

2 kromek chleba razowego na zakwasie - ja mam orkiszowy
2 łyżek jogurtu greckiego
łyżeczki musztardy
łyżeczki miodu
1/2 awokado
ćwiartka cytryny
1 jajka ugotowanego na twardo
gałązki cienkiego szczypiorku

1. Jogurt mieszamy z musztardą i miodem.
2. Awokado kroimy w cienkie plastry i skrapiamy sokiem z cytryny.
3. Wierzch chleba smarujemy jogurtem. Układamy awokado i plastry jajka. Dekorujemy szczypiorkiem.
Smacznego!

24 komentarze:

  1. Pycha! nawet nie wiedziałam że można tak awokado przygotować! dziękuję za wspaniałą inspirację!

    OdpowiedzUsuń
  2. Interesujące odsłony awokado, każda wygląda niezwykle zachęcająco i smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ogólnie nie przepadam za awokado ale tutaj spróbowałam i muszę stwierdzić że bardzo pasuje :) I kanapeczka ma dużo witamin :)

    OdpowiedzUsuń
  4. do awokado i jajka świetnie pasuje rzodkiewka! fajnie chrupie ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jaki świetny pomysł, a czy smaczna?

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciekawe połączenie, myślę że takie sniadanie byłoby idealne.

    OdpowiedzUsuń
  7. Było dziś na śniadanie :D Rewelacja :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Fakt, wygląda przepysznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Ale mnie smak naszedł :D

    OdpowiedzUsuń
  10. O kurczę, wygląda bardzo zachęcająco! :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Ciekawe połączenie, myślę że takie sniadanie byłoby idealne.

    OdpowiedzUsuń
  12. Awokado świetne w każdej postaci ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. jak to pierwszy raz spróbowałam.. niebo w gębie !

    OdpowiedzUsuń
  14. warto czytać takie blogi świat od razu staję sie piekniejszy !

    OdpowiedzUsuń
  15. Jest to rewelacyjna propozycja na smaczne śniadanie.

    OdpowiedzUsuń
  16. Świetna propozycja na śniadanie.

    OdpowiedzUsuń
  17. Chętnie spróbuję to połączenie jajka i awokado na kanapce.

    OdpowiedzUsuń
  18. Apetycznie prezentuje się ta kanapka.

    OdpowiedzUsuń
  19. Awokado jest świetne w każdej postaci - czy to jako dodatek do sałatek, past guacamole, czy nawet w formie kremowego dodatku do kanapek. Jego konsystencja i bogactwo smaku sprawiają, że jest niezastąpionym składnikiem wielu potraw.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...