Dzięki jogurtowi są lekkie, dzięki truskawkom wilgotne. Dla mnie idealne :)
Składniki
suche:
250
g szklanki mąki orkiszowej typ 2000 (ok. 1 i 3/4 szklanki)
2
łyżeczki proszku do pieczenia
4
łyżki cukru brzozowego (ksylitolu)
Składniki
mokre:
400 g
gęstego jogurtu naturalnego
1/3
szklanki oleju (użyłam sezamowego)
2
jajka
Dodatkowo:
300 g
truskawek
1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C.
2. Składniki suche przesiewamy przez sito.
3. Składniki mokre miksujemy krótko na gładką masę.
4. Do składników suchych dodajemy mokre i krótko mieszamy.
5. Do masy wkrajamy kawałki truskawek. Ponownie delikatnie mieszamy i wlewamy do foremek.
6. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 30-35 minut. Po tym czasie muffiny studzimy.
Smacznego :)
bardzo fajne babeczki :]
OdpowiedzUsuńCzy mogę użyć mąki orkiszowej pełnoziarnistej? I stewii?
OdpowiedzUsuńTak, jak najnardziej :)
Usuńile babeczek wyjdzie z tego przepisu ?
OdpowiedzUsuń12 sztuk
UsuńJakie ma Pani sposoby na przylepiające się do foremek babeczki? Po upieczeniu większość ciasta "została" razem z papierem. Może przy użyciu silikonowych foremek taka sytuacja by się nie powtórzyła? :)
OdpowiedzUsuńMogłabyś mi napisać jak robisz bulion warzywny? :)
OdpowiedzUsuńczy tam wywaru warzywnego, bo chciałabym wypróbować Twój przepis na zupe pomidorową.
OdpowiedzUsuńZrobiłam przed chwilą! Wyszły przepyszne, delikatne, mięciutkie. Bardzo dziękuję za przepis :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPowiem tylko, że wyglądają naprawdę nieziemsko! Będę musiała koniecznie spróbować - deser będzie najsmaczniej smakował, jak na targach pojawią się nasze krajowe truskawy (:
OdpowiedzUsuńGlad to have found your site. Keep up the good work! DB Product Review
OdpowiedzUsuńFajne pomysły i interesujący wpis !
OdpowiedzUsuńInteresujący wpis!
OdpowiedzUsuńTen wpis odmienił moje życie!
OdpowiedzUsuńWarto poczytać takie inspirujące wpisy!
OdpowiedzUsuńciekawy wpis! postaram się wchodzić tutaj częściej
OdpowiedzUsuńciekawy wpis! postaram się wchodzić tutaj częściej
OdpowiedzUsuń