piątek, 3 kwietnia 2020

Brownie

Mokre, intensywnie czekoladowe, w nieco zdrowszej wersji niż oryginał ;) - BROWNIE! Umilmy sobie ten trudny czas.
 

2 tabliczki gorzkiej czekolady min. 70%
200g masła
100-150g ksylitolu, erytrolu - w zależności od czekolady (im bardziej gorzka tym więcej cukru)
3 jajka
130g mąki orkiszowej typ 700
25 ml whisky

1. Jajka ubijamy z cukrem.
2. Piekarnik nagrzewamy do 160 st C. Blchę o wymiarach 24/24 wykładamy papierem do pieczenia.
3. Masło i czekoladę roztapiamy w rondelku. Wlewamy do masy jajecznej. Miksujemy.
4. Mąkę przesiewamy do powstałej masy. Wlewamy kieliszek whisky. Miksujemy i przelewamy do przygotowanej formy.
5. Pieczemy ok 20 minut.

3 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...