Dzięki jogurtowi są lekkie, dzięki truskawkom wilgotne. Dla mnie idealne :)
Składniki
suche:
250
g szklanki mąki orkiszowej typ 2000 (ok. 1 i 3/4 szklanki)
2
łyżeczki proszku do pieczenia
4
łyżki cukru brzozowego (ksylitolu)
Składniki
mokre:
400 g
gęstego jogurtu naturalnego
1/3
szklanki oleju (użyłam sezamowego)
2
jajka
Dodatkowo:
300 g
truskawek
1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C.
2. Składniki suche przesiewamy przez sito.
3. Składniki mokre miksujemy krótko na gładką masę.
4. Do składników suchych dodajemy mokre i krótko mieszamy.
5. Do masy wkrajamy kawałki truskawek. Ponownie delikatnie mieszamy i wlewamy do foremek.
6. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 30-35 minut. Po tym czasie muffiny studzimy.
Smacznego :)
bardzo fajne babeczki :]
OdpowiedzUsuńCzy mogę użyć mąki orkiszowej pełnoziarnistej? I stewii?
OdpowiedzUsuńTak, jak najnardziej :)
Usuńile babeczek wyjdzie z tego przepisu ?
OdpowiedzUsuń12 sztuk
UsuńJakie ma Pani sposoby na przylepiające się do foremek babeczki? Po upieczeniu większość ciasta "została" razem z papierem. Może przy użyciu silikonowych foremek taka sytuacja by się nie powtórzyła? :)
OdpowiedzUsuńMogłabyś mi napisać jak robisz bulion warzywny? :)
OdpowiedzUsuńczy tam wywaru warzywnego, bo chciałabym wypróbować Twój przepis na zupe pomidorową.
OdpowiedzUsuńZrobiłam przed chwilą! Wyszły przepyszne, delikatne, mięciutkie. Bardzo dziękuję za przepis :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPowiem tylko, że wyglądają naprawdę nieziemsko! Będę musiała koniecznie spróbować - deser będzie najsmaczniej smakował, jak na targach pojawią się nasze krajowe truskawy (:
OdpowiedzUsuńFajne pomysły i interesujący wpis !
OdpowiedzUsuńInteresujący wpis!
OdpowiedzUsuńTen wpis odmienił moje życie!
OdpowiedzUsuńWarto poczytać takie inspirujące wpisy!
OdpowiedzUsuńciekawy wpis! postaram się wchodzić tutaj częściej
OdpowiedzUsuńciekawy wpis! postaram się wchodzić tutaj częściej
OdpowiedzUsuńPodoba mi się Twój styl pisania.
OdpowiedzUsuńSuper propozycja, świetnie się czyta Twojego bloga.
OdpowiedzUsuńNa pewno wypróbuję ten przepis
OdpowiedzUsuńdeserek na latro
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie
OdpowiedzUsuń