Dzisiaj sos jogurtowo-koperkowy czyli zapowiedź jutrzejszego kurczaka curry :) Banalnie prosty, smaczny i dietetyczny idealnie pasuje jako dodatek do mięs z warzywami, pulpetów, a nawet kanapek.
Składniki do przygotowania sosu:
opakowanie (250g) jogurtu naturalnego do 2% tłuszczu
pęczek koperku
sól/pieprz
kilka kropel soku z cytryny
Koperek myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy papierową ściereczką i drobno siekamy. Do miseczki wlewamy jogurt, wsypujemy koperek, doprawiamy do smaku. Jeśli uznamy, że sos jest za rzadki, możemy dodać 2 łyżki jogurtu greckiego LIGHT.
fot. Kamil Ćwiklewski/www.photomaric.pl
A już jutro pyszny kurczak curry :)
Jutro będzie idealny do pieczonego dorsza :)
OdpowiedzUsuńdo obiadu
OdpowiedzUsuńNie mogę się doczekać kolejnych tekstów! Ten był niesamowicie ciekawy i wartościowy. Pozdrawiam serdecznie autora!
OdpowiedzUsuńZobacz szczegóły,
Wprowadź produkt do koszyka,
Odwiedź naszą stronę www,
Czytaj dalej
Fajny przepis
OdpowiedzUsuń