tag:blogger.com,1999:blog-7331419018866417461.post5648571405315695555..comments2024-03-29T08:38:49.858+01:00Comments on abcdieta od kuchni: Ziołowe mielone kotlety z indykaabcdieta od kuchnihttp://www.blogger.com/profile/11103098269534405224noreply@blogger.comBlogger32125tag:blogger.com,1999:blog-7331419018866417461.post-27392365242229786452023-11-03T20:37:27.295+01:002023-11-03T20:37:27.295+01:00działalność gospodarcza, działalność gospodarcza, ...<a href="http://www.catania.pl/apaszki-i-chusty-jedwabne-od-nicola-irena-pilarczyk-49803" rel="nofollow">działalność gospodarcza</a>, <a href="https://www.firmypolski.pl/katalog/firma/4543/nicola-irena-pilarczyk" rel="nofollow">działalność gospodarcza</a>, <a href="https://teleadreson.com/nicola-irena-pilarczyk,ul-ks-meiera-11,-31-236-krakow-/muRAP5rkQA.html" rel="nofollow">w mgnieniu oka</a>, <a href="https://firmy77.pl/krak%C3%B3w/nicola-irena-pilarczyk-46565k" rel="nofollow">sklepy internetowe</a>, <a href="https://mapa.targeo.pl/nicola-irena-pilarczyk-ks-meiera-jozefa-11-31-236-krakow~23549572/odziezowy-sklep/adres" rel="nofollow">ekspresowo</a>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7331419018866417461.post-38428483463913316432022-10-21T22:47:22.892+02:002022-10-21T22:47:22.892+02:00klasyka na nowoklasyka na nowodowozimy.pl Tomaszów Mazowieckihttps://www.dowozimy.pl/sushi/Tomaszow-Mazowieckinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7331419018866417461.post-37842538728963847572016-08-12T09:01:43.279+02:002016-08-12T09:01:43.279+02:00Witam ��Robie podobne kotleciki,ale piekę je w pie...Witam ��Robie podobne kotleciki,ale piekę je w piekarniku i dzięki temu unikam w ogóle dodatkowego tłuszczu. Kotleciki są chrupiące z zewnątrz o soczyste w środku. polecam spróbować ��Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7331419018866417461.post-28316128752612131092014-11-19T13:31:36.748+01:002014-11-19T13:31:36.748+01:00Witam cię serdecznie! Przy smażeniu bardzo ważny j...Witam cię serdecznie! Przy smażeniu bardzo ważny jest przede wszystkim tłuszcz na jakim smażymy. Polecam olej kokosowy, ewentualnie rzepakowy czy oliwę extra vergin. Metoda smażenia teściowej dotyczy pewnie tradycyjnych potraw smażonych w głębszych warstwach tłuszczu. Osobiście jej nie polecam. Ja smażę zawsze na 1-2 łyżkach oleju więc zakładam że ten olej w potrawę wsiąknie, gdyż i tak jest go mało. Staram się unikać przypalania,bo jest to bardzo niezdrowe. Smażę na rozgrzanej patelni, tak aby kładąc mięso od razu słyszeć skwierczenie. Nigdy nie przegrzewam oleju! Nigdy nie dolewam zimnego oleju na patelnię i nigdy nie smażę dwa razy na tym samym oleju :)<br />Zainspirowałaś mnie do napisania o tym artykułu :) Więc niedługo na pewno coś w tym temacie się pojawi :)<br />Pozdrawiam i dziękuję za inspirację :)<br />abcdieta od kuchnihttps://www.blogger.com/profile/11103098269534405224noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7331419018866417461.post-15787737047625314912014-10-20T18:07:38.347+02:002014-10-20T18:07:38.347+02:00Bardzo ciekawy przepis. Jutro wypróbuję :) Może mo...Bardzo ciekawy przepis. Jutro wypróbuję :) Może moja Córeczka niejadek mięska się skusi? Mam także pytanie odnośnie smażenia mięsa (schabu, drobiu, mielonego mięska).Moja teściowa twierdzi, że najpierw trzeba smażyć na bardzo dużym ogniu, żeby złapało kolor...Potem jak już obsmaży się z dwóch stron należy smażyć na wolnym ogniu. Wg mojej teściowej smażenie mięsa od początku na małym ogniu powoduje to że wpija ono ten cały tłuszcz użyty do smażenia. Szczerze - nie stosuję się do Jej rad, może trochę z przekory bo nie lubię ludzi wtrącających mi się "do garnków", wydaje mi się jednak że mięsko obsmażane powolutku, dłużej z każdej ze stron na małym ogniu powoduje jego dobre wysmażenie. Nie znoszę niedosmażonego mięsa (o ironio w wykonaniu teściowej) :) Rozgadałam się, ale liczę na szczerą opinię w temacie jak smażyć i może jeszcze czy smalec jest faktycznie do tego najlepszy? (ja smażę na oleju rzepakowym). Pozdrawiam! Bardzo inspirujący blog!!! Dominika.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7331419018866417461.post-41251774056673029302014-10-12T22:19:35.475+02:002014-10-12T22:19:35.475+02:00bardzo smaczne kotleciki, polecam! :)bardzo smaczne kotleciki, polecam! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7331419018866417461.post-61531648599271709312014-08-05T09:40:15.914+02:002014-08-05T09:40:15.914+02:00Prawdę mówiąc chyba nigdy nie jadłam kotletów z in...Prawdę mówiąc chyba nigdy nie jadłam kotletów z indyka, dlatego muszę wypróbować to danie :). A pomysł z wykorzystaniem otrębów owsianych zamiast bułki tartej jest genialny :) Pozdrawiam i czekam na kolejne przepisy. Renatahttp://www.publisz.pl/dania-z-gesiny-rarytas-na-stole/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7331419018866417461.post-47830499819546428322014-08-04T20:04:49.524+02:002014-08-04T20:04:49.524+02:00wygląda super!wygląda super!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7331419018866417461.post-5799361506295519292014-07-24T00:53:15.268+02:002014-07-24T00:53:15.268+02:00Nie mam otrąb owsianych, czy mogę je zastąpić otrę...Nie mam otrąb owsianych, czy mogę je zastąpić otrębami żytnimi, czy lepiej płatkami owsianymi? Proszę o poradę,co lepsze i zdrowsze?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7331419018866417461.post-79596095804099228162014-07-22T13:29:17.971+02:002014-07-22T13:29:17.971+02:00Jaka jest wartość kaloryczna tych kotlecików?Jaka jest wartość kaloryczna tych kotlecików?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7331419018866417461.post-44944986725524477642014-06-24T18:35:21.200+02:002014-06-24T18:35:21.200+02:00Te kotleciki smażymy na oliwie/oleju czy bez? :-) ...Te kotleciki smażymy na oliwie/oleju czy bez? :-) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7331419018866417461.post-86546037587791381282014-06-05T13:24:23.139+02:002014-06-05T13:24:23.139+02:00Zdecydowanie będę musiała ten przepis wypróbować p...Zdecydowanie będę musiała ten przepis wypróbować przy najbliższej okazji. Uwielbiam mięso indycze, ale w takiej formie go jeszcze nie podawałam. Wygląda niezwykle apetycznie.SprawdzonyDrob.plhttp://www.sprawdzonydrob.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7331419018866417461.post-87134072289023150532014-03-23T12:30:48.307+01:002014-03-23T12:30:48.307+01:00Można je chwilę obsmażyć na patelni, a następnie u...Można je chwilę obsmażyć na patelni, a następnie ugotować w rosole. Dzięki temu będą wilgotne :)abcdieta od kuchnihttps://www.blogger.com/profile/11103098269534405224noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7331419018866417461.post-78626762975781599802014-03-23T12:28:48.718+01:002014-03-23T12:28:48.718+01:00Nie polecam. Są przetworzone, maja wysoki indeks g...Nie polecam. Są przetworzone, maja wysoki indeks glikemiczny, a poza tym sama kukurydza jest modyfikowana. Pozdrawiam :)abcdieta od kuchnihttps://www.blogger.com/profile/11103098269534405224noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7331419018866417461.post-55652900217285437892014-03-23T12:26:56.636+01:002014-03-23T12:26:56.636+01:00Owszem są sklepy gdzie można zmielić wybrane kawał...Owszem są sklepy gdzie można zmielić wybrane kawałki mięsa. Odradzając kupno GOTOWEGO MIĘSA MIELONEGO, miałam na myśli mięso mielone na wagę i myślę, że każdy to tak zrozumiał Poza Tobą Anonimowy ;) <br />Pozdrawiam :)abcdieta od kuchnihttps://www.blogger.com/profile/11103098269534405224noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7331419018866417461.post-30522821986423592802014-03-22T19:21:29.240+01:002014-03-22T19:21:29.240+01:00W każdym lepszym sklepie sprzedawczyni na twoich o...W każdym lepszym sklepie sprzedawczyni na twoich oczach umyje i zmieli ci wskazane kawałki mięsa.Zważy przed mieleniem osobno. W dobrych sklepach są nawet maszynki do " tłuczenia" kotletów. Te usługi są za darmo, w cenie kupowanego mięsa.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7331419018866417461.post-70123230230435203712013-10-05T15:51:56.783+02:002013-10-05T15:51:56.783+02:00Zrobiłam dzisiaj na obiad i wyszły przepyszne :) j...Zrobiłam dzisiaj na obiad i wyszły przepyszne :) jedyne co mnie zawsze zastanawia w takich kotletach bez panierki to wypływający sok, przez to kotleciki są mniej wilgotne. Jak temu zaradzić?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7331419018866417461.post-53966707329786544952013-10-02T14:49:20.084+02:002013-10-02T14:49:20.084+02:00na około 10 kotlecików na około 10 kotlecików abcdieta od kuchnihttps://www.blogger.com/profile/11103098269534405224noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7331419018866417461.post-86938995505300395582013-09-30T16:07:58.853+02:002013-09-30T16:07:58.853+02:00Otręby też fajnie sklejają mięso ;)
PozdrawiamOtręby też fajnie sklejają mięso ;)<br />Pozdrawiamabcdieta od kuchnihttps://www.blogger.com/profile/11103098269534405224noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7331419018866417461.post-29984549940411483682013-09-30T16:06:58.242+02:002013-09-30T16:06:58.242+02:00Smażąc na wolnym ogniu każdą ze stron na pewno nie...Smażąc na wolnym ogniu każdą ze stron na pewno nie będą surowe :)abcdieta od kuchnihttps://www.blogger.com/profile/11103098269534405224noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7331419018866417461.post-23944429710096573542013-09-30T16:06:00.151+02:002013-09-30T16:06:00.151+02:00przepis na dwie porcje :)przepis na dwie porcje :)abcdieta od kuchnihttps://www.blogger.com/profile/11103098269534405224noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7331419018866417461.post-12996175367867470242013-09-28T00:03:37.496+02:002013-09-28T00:03:37.496+02:00Witam, co Pani jako specjalista myśli o jedzeniu p...Witam, co Pani jako specjalista myśli o jedzeniu płatków kukurydzianych Corn Flakes? Połączeniu ich z mlekiem krowim, sojowym lub jogurtem? Z góry dziękuję za odpowiedź.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7331419018866417461.post-87000615200548984062013-09-27T12:23:17.403+02:002013-09-27T12:23:17.403+02:00Przepis jest na ile procji?Przepis jest na ile procji?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7331419018866417461.post-84282019259976939232013-09-24T12:57:18.926+02:002013-09-24T12:57:18.926+02:00Zawsze robiąc takie niestandardowe kotlety mielone...Zawsze robiąc takie niestandardowe kotlety mielone i nie smażąc ich w głębokim tłuszczu boję się, że będą przysmażone tylko z wierzchu a w środku znajdę surowe mięso.. Ale Twoje, co widać na zdjęciach, chyba się udały. Wyglądają smakowicie! ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14850891594241908572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7331419018866417461.post-66070216565750840302013-09-23T07:52:31.431+02:002013-09-23T07:52:31.431+02:00Też bardzo często robimy mielone z mięsa indyka, s...Też bardzo często robimy mielone z mięsa indyka, smakują znacznie lepiej niż wieprzowe. Jednak z otrębami w formie panierki jeszcze nie próbowałem :) Zrzuć Brzuch!!!https://www.blogger.com/profile/12698801616736812386noreply@blogger.com